Krajalnica rotunda

W interesach oraz w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w swoje, cienkie plastry. Traktuje to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana też do drugich celów, na model do krojenia warzyw czy produktów, gdy musimy ich w formie cienkich plasterków.

W relacje od tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego formę i wprowadza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeżeli idzie o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na długich, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez specjalnego wysiłku. Do tego przedmiotu używamy krajalnicy z prostą, tylko bardzo silną krawędzią, która idealnie radzi sobie z prostymi, jak również bardzo złożonymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych też do sklepów. Jest zarządzana przez producenta ze powodu na bliską wysoką trwałość i łatwość obsługi. Dzięki tym cechom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z działu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może dołączyć do książce z krajalnicą i sprzedawać naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice dobrych opinii zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem znacznej miar wędlin czy serów, przy niewielkim koszcie pozycji i sił pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki kiedyś przeznaczano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak wtedy istnieje wymagane na model w wypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.